Kaņepju sēklu pesto
🌿 1/2 tase lobītas kaņepju sēklas
🌿
1/2 tase kaņepju sēklu eļļas
🌱
2 glāzes svaigu bazilika lapu
🧀
1/2 tase rīvēta parmezāna siera (vai uztura rauga vegāniskajam variantam)
🧄
2-3 ķiploka daiviņas, nomizotas
🍋
1 ēdamkarote citrona sulas
🧂
Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
4. Maisiet sastāvdaļas virtuves kombainā, līdz tās ir rupji sasmalcinātas un viendabīgas.
6. Nogaršo pesto un pievieno sāli un piparus pēc savas patikas. Atcerieties, ka parmezāna siers var būt sāļš, tāpēc attiecīgi pielāgojiet garšvielas.
Nekavējoties izmantojiet kaņepju sēklu pesto kā mērci makaroniem, smēriņu sviestmaizēm vai grilētiem dārzeņiem. Ja jums ir pārpalikumi, uzglabājiet pesto hermētiskā traukā ledusskapī līdz pat nedēļai.