Kaņepju sēklu pesto

🌿 1/2 tase lobītas kaņepju sēklas

🌿 1/2 tase kaņepju sēklu eļļas
🌱 2 glāzes svaigu bazilika lapu
🧀  1/2 tase rīvēta parmezāna siera (vai uztura rauga vegāniskajam variantam)
🧄 2-3 ķiploka daiviņas, nomizotas

🍋  1 ēdamkarote citrona sulas
🧂 Sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana:

1. Nomazgājiet un nosusiniet svaigas bazilika lapas, sarīvējiet Parmesan sieru.
2. Sausā pannā uz vidēji zemas uguns viegli apgrauzdē kaņepju sēklas 2-3 minūtes, līdz tās kļūst smaržīgas un sāk kļūt zeltainas. Esiet uzmanīgi, lai tās nepārgrauzdētu; jūs vienkārši vēlaties pastiprināt to riekstaino garšu.
3. Virtuves kombainā sajauciet grauzdētas kaņepju sēklas, svaigas bazilika lapas, rīvētu parmezāna sieru (vai uztura raugu vegāniskajai versijai), mizotas ķiploka daiviņas un citrona sulu.

4.  Maisiet sastāvdaļas virtuves kombainā, līdz tās ir rupji sasmalcinātas un viendabīgas.

5. Virtuves kombainam darbojoties, lēnām ielejiet kaņepju sēklu eļļu. Turpiniet malt, līdz pesto sasniedz vēlamo konsistenci — gludu vai nedaudz biezu.

6.   Nogaršo pesto un pievieno sāli un piparus pēc savas patikas. Atcerieties, ka parmezāna siers var būt sāļš, tāpēc attiecīgi pielāgojiet garšvielas.

Nekavējoties izmantojiet kaņepju sēklu pesto kā mērci makaroniem, smēriņu sviestmaizēm vai grilētiem dārzeņiem. Ja jums ir pārpalikumi, uzglabājiet pesto hermētiskā traukā ledusskapī līdz pat nedēļai.