Kaņepju pesto makaroni
🌿 1/2 glāze lobītu kaņepju sēklu🍝 500 g lingvīnī makaroni
🌱 2 glāzes sasmalcinātu bazilika lapu
🌱 glāze viegli sasmalcinātu/saplēstu pētersīļu (ieskaitot kātus)
🧄
3 ķiploka daiviņas
🧂
1 tējkarote sāls
🌶️
1/2 tējkarotes piparu
🍸
1/2
glāze
kaņepju eļļas
🧴
1/3
glāze
baltvīna etiķa
🍋
2 ēdamkarotes citronu sulas
🍋 2 tējkarotes citrona miziņas
Pagatavošana:
1.
Lielā katlā ar verdošu ūdeni vāra makaronus atbilstoši iepakojuma norādījumiem; atliekat malā 1/2 glāzi gatavošanas šķidruma, tad to noteciniet.
2.
Kaņepju sēklu pesto: tikmēr virtuves kombainā sasmalciniet baziliku, pētersīļus, kaņepju sēklas, ķiplokus, sāli un piparus; motoram darbojoties, tievā vienmērīgā strūklā pievienojiet kaņepju eļļu un etiķi, līdz tas ir viendabīgs. Massu ievieto lielā bļodā; iemaisa citrona miziņu un citronu sulu.
3.
Pievienojiet makaronus un rezervēto gatavošanas šķidrumu.
4. Mēs šai receptei pievienojām parmezāna sieru, pāris zaļumus un plūmju tomātus.