Kaņepju sēklu eļļas vinegrets
🧴 2 ēdamkarotes balzamiko etiķa
🧄 1 ķiploka daiviņa, malta (pēc izvēles)
💛 1 tējkarote Dižonas sinepju
🍯 1 tējkarote medus vai kļavu sīrups (pēc izvēles, saldumam)
🧂
Sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Mazā bļodiņā samaisiet kaņepju sēklu eļļu, balzamiko etiķi un malto ķiploku (ja izmantojat).
2. Pievienojiet bļodā Dižonas sinepes. Tas darbojas kā emulgators un palīdz vinegretam sabiezēt.
3. Ja vēlaties nedaudz saldu vinegretu, šajā brīdī varat pievienot medu vai kļavu sīrupu. Pielāgojiet saldumu pēc savas patikas.
4. Papildiniet vinegretu ar sāli un pipariem pēc garšas. Sāciet ar šķipsniņu no katra un pielāgojiet pēc vajadzības.
5. Sakuļ visas sastāvdaļas kopā, līdz tās ir labi apvienotas. Alternatīvi, jūs varat ievietot sastāvdaļas nelielā burciņā ar vāku un enerģiski sakratīt.
6. Nogaršojiet vinegretu un, ja nepieciešams, pielāgojiet garšu līdzsvaru. Varat pievienot vairāk etiķa, lai iegūtu skābumu, medu, lai iegūtu saldumu, vai eļļu, lai iegūtu bagātību.
7. Izmantojiet mājās gatavoto kaņepju sēklu eļļas vinegretu, lai pagatavotu salātus vai uzglabātu to hermētiskā traukā ledusskapī vēlākai lietošanai. Katru reizi pirms lietošanas noteikti to labi sakratiet.