Kaņepju sēklu eļļa un ķiploku mērce

🌿 1/4  glāze kaņepju sēklu eļļas
🧄 2-3 ķiploka daiviņas, maltas
🍋 1-2 ēdamkarotes citrona sulas (pielāgojiet pēc garšas)

🧂 sāls un melnie pipari, pēc garšas

Pagatavošana:

1. Sāciet, smalki sasmalcinot ķiploku daiviņas. Varat izmantot ķiploku spiedi vai sasmalcināt tos ar rokām.
2. Mazā bļodā sajauciet malto ķiploku, kaņepju sēklu eļļu un citronu sulu. Citronu sula piešķir mērcei spilgtumu, tāpēc pielāgojiet daudzumu atbilstoši savām garšas vēlmēm.
3. Pagatavojiet mērci ar šķipsniņu sāls un melno piparu. Nogaršojiet un pēc vajadzības pielāgojiet garšvielu. 

4. Samaisiet visas sastāvdaļas, līdz tās ir labi sajauktas. Pārliecinieties, ka maltais ķiploks ir vienmērīgi sadalīts visā mērcē. 

5. Lai iegūtu vislabāko garšu, pirms pasniegšanas ļaujiet mērcei nostāvēties vismaz 15–30 minūtes. Tas ļauj ķiplokiem ievadīt savu garšu kaņepju sēklu eļļā.

Izmantojiet kaņepju sēklu eļļu un ķiploku mērci kā garšīgu piedevu salātiem, grauzdētiem dārzeņiem, grilētiem tofu, makaroniem vai jebkuram ēdienam, kas var gūt labumu no tā riekstu un ķiploku garšas. Ja jums ir pāri palikusi mērce, varat to dažas dienas uzglabāt hermētiskā traukā ledusskapī. Atcerieties, ka pirms atkārtotas lietošanas to labi samaisiet.